Říkáme jednoznačně ANO. Pokud vlastníte jakýkoli nůž, kterým krájíte a porcujete maso, kvalitní ocílka najde ve vaší kuchyni stoprocentní využití. Vlivem postupného používání nože přechází ostří z tvaru V do tvaru U, kdy nůž již ztratil ostří a stává se tupým. Ale než dojdeme až k tomu U, ocílku budeme potřebovat. Ocílkou totiž nebrousíme, ale pouze ostříme. Zjednodušeně lze říci, že v podstatě rovnáme ostří nože, které se jeho používáním ohýbá. Používáním ocílky předejdeme zbytečnému a častému broušení nožů.
Všimli jste si někdy, že šéfkuchaři či řezníci ocílku velmi často používají? Není to tím, že by měli tupé nože, ale je to běžný jev, že ostří každého nože pracuje v závislosti na tom, co krájíte, jak krájíte, ale i jak nože uchováváte.
Zákazníci se nás často ptají, zda jako amatérští kuchaři práci s ocílkou zvládnou. Jasně, že ano. Po pár tazích vám to bude připadat jako že to děláte odjakživa. Návod navíc najdete na našich stránkách u sekce ocílky.
Tak se do toho pusťte. Vaření může být radost!