Nůž a sekáček Hezhen® Cleaver YM3L (8")
Kód: YM3L-18Související produkty
Detailní popis produktu
Když je sekáček nabroušený
... tak je to radost. O to větší, když se to dělá ručně. Dohlídne se tak na sebemenší detail, a vy tak si tak při sekání můžete být jistí. Rozměrná čepel a ostří z kvalitní nerezové oceli se hodí téměř na všechno. Nejvíc se ale využívá na porcování větších kusů masa. Projede jím totiž jako po más(l)e.
S nožem Hezhen® Cleaver YM3L (8"):
- nasekáte jakoukoliv zeleninu na jemné nudličky či kousky.
- v podstatě namelete bylinky i kousky vařeného masa.
- naporcujete nebo naplátkujete velké kusy masa.
- naklepete maso nebo rozbijete krunýř pomocí masivní páteře čepele.
- nadrtíte česnek díky jeho široké čepeli.
Ostrost se skrývá v detailu
Proto je každý nůž ručně opracovaný a taky broušený. Díky tomu se vám do ruky vždy dostane originál. Skutečně ostrý originál.
Rukojeť z tropického padauku perfektně padne do ruky a zabraňuje sklouznutí prstů. Závěrečné opracování zamezuje pohlcování pachů i vlhkosti. Díky tomu všemu je rukojeť z padauku odolná a pevná. A navíc nádherně vypadá. Typická červenohnědá barva může mít různé odstíny. Vždycky záleží na tom, jaká dřeva se pro výrobu použijí. A právě díky tomu víte, že držíte v ruce kus poctivého řemesla. Díky tomu, že žádné dva kusy nejsou stejné.
… a taky třívrstvé oceli
Navíc ne tak ledajaké. Pro jádro je použitá tvrdá a odolná ocel 9Cr18MoV, která vyniká dlouhou životností. Vnější vrstvy tvoří houževnatá a nerezavějící ocel s výbornou absorpcí nárazů. Navíc díky tepelně vakuovému zpracování je ocel (ne)skutečně odolná a pevná. Takže nůž vydrží dlouhá léta.
Prémiová značka s tradicí
Nože, které už prostě nelze nijak vylepšit. Nikam dál posunout. Jen ty dostanou označení Hezhen®. Stojí za nimi čínská manufaktura Xinzuo®. Pro svojí prémiovou značku využívají jen ty nejkvalitnější materiály – od ostří až po dokonale opracovanou rukojeť. S noži Hezhen® tak pracují šéfkuchaři po celém světě. Jejich mistrné zpracování je totiž důkazem vrcholného umění nožířských mistrů.
Pocta klasickému řemeslu i vynalézavosti
Manufaktura Xinzuo® má za sebou už víc než 20 let. S ničím v ní ale nechvátají. Ví totiž, že precizní zpracování chce svůj čas. Mistrně ovládnuté řemeslo spojují s inovativními postupy a neustále posouvají možnosti. Vždy však s respektem k tradici.
A není divu. Pochází totiž z čínského Yangjiang přezdívaného „město nožů“. Po staletí se tu zkušenosti předávají z generace na generaci. Se vším, co k takovému řemeslu patří. Právě proto jsou nože Hezhen ručně opracované. Protože mistři nožíři jsou na svůj původ hrdí. A protože chtějí, aby místní byli naopak hrdí na ně.
Parametry nože Hezhen® Cleaver YM3L (8")
Materiál jádra čepele: | ocel 9Cr18MoV* |
Vnější vrstvy čepele: |
ocel SuS410** |
Tvrdost oceli: | 58–60 rockwella |
Stupeň ostrosti: | 6 až 8 N |
Tloušťka čepele: | 2,2 mm |
Materiál rukojeti: | tropický padauk |
Prvky rukojeti: | dva ozdobné nýty a čtyři zářezy |
Hmotnost: | 345 g |
* Chemickým složením se podobá oceli 440C. Díky vysokému podílu chromu je nadstandardně nerezavějící.
** Pružná a odolná ocel, která dále zvyšuje nerezavějící vlastnosti.
Luxusní dárkové balení
Profesionální nůž Hezhen® Cleaver YM3L si zaslouží pořádný obal. Přijde vám tak v originální dárkové krabičce. Spolu s ním dostanete i certifikát potvrzující jeho pravost a kvalitu.
TIP: Pokud budete chtít v budoucnu nůž nabrousit, zašlete nám ho zpět v původní krabici. Ta totiž nejen dobře vypadá, ale také nůž chrání. Takže se noži při přepravě nic nestane.
Aby ostří mělo pořád(ný) říz, tak ho:
- nikdy neumývejte v myčce na nádobí.
- nenechávejte špinavý. Po použití ho rovnou umyjte a osušte.
- nepoužívejte na extrémně tvrdé potraviny (jako jsou mražená jídla a kosti).
- nepoužívejte k páčení a zbytečně ho neohýbejte.
- chraňte před nárazy a pády.
- ukládejte na bezpečné místo.
Doplňkové parametry
Kategorie: | Nerezové nože ze speciální oceli |
---|---|
Záruka: | 3 roky |
Značka: | HEZHEN |
Série: | YM3L |
Typ nože: | Cleaver, řeznické, Japonské |
Použití nože: | bylinky, filetování, maso, ryby, sekání, zelenina |
Materiál rukojeti: | Padauk |
Materiál nože: | Speciální nerezová ocel |
Délka čepele: | 151 - 200 mm |
Broušení: | oboustranné |
Doporučené umístění gravíru: | u rukojeti nahoře |
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.