Nůž a sekáček Swityf® Nakiri ZK (7")
Kód: ZK-10Související produkty
Detailní popis produktu
Když je nůž fakt nabroušený
... tak je to radost. O to větší, když se to dělá ručně. Dohlídne se tak na sebemenší detail, a vy tak si tak při sekání můžete být jistí. Rozměrná čepel a ostří z damaškové oceli se hodí téměř na všechno. Nejvíc se ale využívá na porcování větších kusů masa. Projede jím totiž jako po más(l)e.
S nožem Swityf® Nakiri ZK (7"):
- nasekáte jakoukoliv zeleninu na jemné nudličky či kousky.
- v podstatě namelete bylinky i kousky vařeného masa.
- naporcujete nebo naplátkujete velké kusy masa.
- naklepete maso nebo rozbijete krunýř pomocí masivní páteře čepele.
- nadrtíte česnek díky jeho široké čepeli.
Krása damaškové oceli
Díky typické kresbě ji poznáte na první pohled. Skládá se z mnoha vrstev, které se překládají a do sebe postupně kovají. Díky tomu se dají vlastnosti čepele dokonale přizpůsobit. Při výrobě se navíc používá nejmodernější tepelně vakuové zpracování, které dodává damašku (ne)skutečnou odolnost a pevnost. Takže vydrží generace.
Na rukojeti taky záleží
Rukojeť je vyrobena z extrémně odolného, přesto lehkého materiálu micarta. Perfektně padne do ruky, takže se nůž jednoduše ovládá a zaručuje jistý pohyb. Povrch je totiž nepřilnavý, ale zároveň zabraňuje nechtěnému sklouznutí prstů. Nenasává vlhkost ani pachy. Vydrží tak i drsnější zacházení. A hlavně dlouhé roky bez známek opotřebení.
Tradiční, ale moderní
Nejsou na trhu zas tak dlouho dlouho. Ale už si na něm zvládli vydobýt postavení. Řeč je o firmě Dtyt Industry Co., která stojí za noži Swityf®. Samotná manufaktura sídlí v čínském městě Yangjiang přezdívaném „město nožů“. Po staletí se tu zkušenosti předávají z generace na generaci. Se vším, co k nožířskému řemeslu patří.
Pečlivě se vybírají nejen materiály, ale také postupy. Proto se manufaktura nespoléhá jen na tradice, ale zapojuje do procesu i nejnovější technologie. Na svém kontě tak má 3 patenty a nespočet precizně vyrobených nožů. A na jeden z nich právě koukáte.
Parametry nože Swityf® Nakiri ZK (7")
Jádro čepele: | AUS-10* |
Složení damaškové oceli: | 66 vrstev oceli 316L |
Tvrdost oceli: | 60 ± 2 rockwella |
Stupeň ostrosti: | 6 až 8 N |
Tloušťka čepele: | 2 mm |
Materiál rukojeti: | micarta |
Prvky rukojeti: | hladká |
Hmotnost: | 279 g |
* Kvalitní japonská ocel vynikající tvrdostí a odolností.
Luxusní dárkové balení
Profesionální nůž Swityf® Nakiri ZK si zaslouží pořádný obal. Přijde vám tak v originální dárkové krabičce.
TIP: Pokud budete chtít v budoucnu nůž nabrousit, zašlete nám ho zpět v původní krabici. Ta totiž nejen dobře vypadá, ale také nůž chrání. Takže se noži při přepravě nic nestane.
Aby ostří mělo pořád(ný) říz, tak ho:
- nikdy neumývejte v myčce na nádobí.
- nenechávejte špinavý. Po použití ho rovnou umyjte a osušte.
- nepoužívejte na extrémně tvrdé potraviny (jako jsou mražená jídla a kosti).
- nepoužívejte k páčení a zbytečně ho neohýbejte.
- chraňte před nárazy a pády.
- ukládejte na bezpečné místo.
Doplňkové parametry
Kategorie: | Damaškové nože |
---|---|
Záruka: | 3 roky |
Značka: | SWITYF |
Série: | ZK |
Výrobce: | Guangzhou Dtyt Industry Co., Ltd. |
Typ nože: | Nakiri, řeznické, Japonské |
Použití nože: | bylinky, filetování, maso, ryby, sekání, zelenina |
Materiál rukojeti: | Micarta |
Materiál čepele: | Damašková ocel |
Počet vrstev damaškové oceli: | 66 |
Broušení: | oboustranné 15° |
Doporučené umístění gravíru: | u rukojeti nahoře |
Nože Xinzuo
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.