Nůž Hezhen® Sashimi SZ-D
Kód: SZ-D240 SZ-D270 SZ-D300 Zvolte variantuSouvisející produkty
Detailní popis produktu
Nekonečně dlouhý řez
A navíc vždy dokonale precizní. Díky úzké a dlouhé čepeli tak jediným pohybem vše jednoduše naplátkujete. I naporcujete na kostičky. Tradičně se používá při přípravě sushi – takže s rybami si rozumí úplně nejvíc. A vy si zase budete rozumět s ním.
S nožem Hezhen® Sashimi SZ-D:
- naporcujete ryby.
- nakrájíte měkké sýry.
- naporcujete menší kusy masa.
- prošpikujete maso.
- připravíte sushi.
- budete mít vždy perfektní kontrolu řezu.
Ostrost se skrývá v detailu
Proto je každý nůž ručně opracovaný a taky broušený. Díky tomu se vám do ruky vždy dostane originál. Skutečně ostrý originál.
Ergonomická rukojeť z prémiového palisandru perfektně padne do ruky a zabraňuje sklouznutí prstů. Jednoduše se tvaruje a závěrečné opracování zamezuje pohlcování pachů i vlhkosti. A navíc nádherně vypadá. Má typicky světlou kresbu a žíhání. Vždycky ale záleží na tom, jaký kus dřeva se pro výrobu použije. A právě díky tomu víte, že držíte v ruce kus poctivého řemesla. Díky tomu, že žádné dva kusy nejsou stejné.
… a taky nerezové oceli
Navíc ne tak ledajaké. Čepel je ukovaná z tvrdé a odolná oceli 9Cr18MoV, která navíc vyniká dlouhou životností. Je houževnatá, nerezaví a výborně absorbuje nárazy. Nepřilnavost a dokonalý lesk zajišťuje pískování. Navíc díky tepelně vakuovému zpracování je ocel (ne)skutečně odolná a pevná. Takže nůž vydrží dlouhá léta.
Prémiová značka s tradicí
Nože, které už prostě nelze nijak vylepšit. Nikam dál posunout. Jen ty dostanou označení Hezhen®. Stojí za nimi čínská manufaktura Xinzuo®. Pro svojí prémiovou značku využívají jen ty nejkvalitnější materiály – od ostří až po dokonale opracovanou rukojeť. S noži Hezhen® tak pracují šéfkuchaři po celém světě. Jejich mistrné zpracování je totiž důkazem vrcholného umění nožířských mistrů.
Pocta klasickému řemeslu i vynalézavosti
Manufaktura Xinzuo® má za sebou už víc než 20 let. S ničím v ní ale nechvátají. Ví totiž, že precizní zpracování chce svůj čas. Mistrně ovládnuté řemeslo spojují s inovativními postupy a neustále posouvají možnosti. Vždy však s respektem k tradici.
A není divu. Pochází totiž z čínského Yangjiang přezdívaného „město nožů“. Po staletí se tu zkušenosti předávají z generace na generaci. Se vším, co k takovému řemeslu patří. Právě proto jsou nože Hezhen ručně opracované. Protože mistři nožíři jsou na svůj původ hrdí. A protože chtějí, aby místní byli naopak hrdí na ně.
Parametry nože Hezhen® Sashimi SZ-D
Materiál čepele: | ocel 9Cr18MoV* |
Tvrdost oceli: | 58 ± 2 rockwella |
Stupeň ostrosti: | 6 až 8 N |
Tloušťka čepele: | 3,3 mm |
Materiál rukojeti: | palisandr |
Prvky rukojeti: | hladká se zadním nýtem |
* Chemickým složením se podobá oceli 440C. Dobře se leští a brousí. Díky vysokému podílu chromu je nadstandardně nerezavějící.
Sashimi SZ-D 240
Sashimi SZ-D 270
Sashimi SZ-D 300
Luxusní dárkové balení
Profesionální nůž Hezhen® Sashimi SZ-D si zaslouží pořádný obal. Přijde vám tak v originální dárkové krabičce. Spolu s ním dostanete i certifikát potvrzující jeho pravost a kvalitu.
TIP: Pokud budete chtít v budoucnu nůž nabrousit, zašlete nám ho zpět v původní krabici. Ta totiž nejen dobře vypadá, ale také nůž chrání. Takže se noži při přepravě nic nestane.
Aby ostří mělo pořád(ný) říz, tak ho:
- nikdy neumývejte v myčce na nádobí.
- nenechávejte špinavý. Po použití ho rovnou umyjte a osušte.
- nepoužívejte na extrémně tvrdé potraviny (jako jsou mražená jídla a kosti).
- nepoužívejte k páčení a zbytečně ho neohýbejte.
- chraňte před nárazy a pády.
- ukládejte na bezpečné místo.
Doplňkové parametry
Kategorie: | Nerezové nože ze speciální oceli |
---|---|
Záruka: | 3 roky |
Značka: | HEZHEN |
Série: | SZ-D |
Typ nože: | Sashimi |
Použití nože: | filetování, maso, ryby, sashimi, sushi, sýry, šunka |
Materiál rukojeti: | Palisandr |
Materiál nože: | Speciální nerezová ocel |
Délka čepele: | 201 - 250 mm |
Broušení: | jednostranné |
Doporučené umístění gravíru: | u rukojeti nahoře |
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.