Nůž na maso filetovací DAMANO® Carving D-B20 (8")
Kód: D-B20-4Související produkty
Detailní popis produktu
Poradí si s jakýmkoliv masem
Je úplně jedno, jestli máte na prkýnku drůbež nebo zvěřinu. Pro porcování je totiž základem perfektně nabroušené ostří. Tak, aby maso nepotrhalo a jediným pohybem ukrojilo dokonalý plátek. Speciální zúžený tvar čepele umožňuje precizní řez a bezchybnou kontrolu krájení.
Nůž DAMANO® Carving D-B20 (8") se hodí na:
- plátkování syrového masa.
- porcování masa připravovaného vcelku.
- špikování.
- filetování ryb.
Ostrost se skrývá v detailu
A to v Xinzuo® moc dobře ví. Proto je každý nůž ručně opracovaný a taky broušený. Díky tomu se vám do ruky vždy dostane originál. Skutečně ostrý originál.
Rukojeť z pakka dřeva perfektně padne do ruky a zabraňuje sklouznutí prstů. Jednoltivé dřevěné pláty se do sebe pod velkým tlakem laminují. Závěrečné opracování zamezuje pohlcování pachů i vlhkosti. Díky tomu všemu je pakka rukojeť odolná a pevná. A navíc nádherně vypadá. Barva je různá – od světlé až po čokoládově tmavou. Vždycky záleží na tom, jaká dřeva se pro výrobu použijí. A jak se nakonec poskládají.
... a taky damaškové oceli
Díky typické kresbě ji poznáte na první pohled. Skládá se z mnoha vrstev, které se překládají a do sebe postupně kovají. Zkušení nožíři jsou schopni „vymalovat“ čepel přesně tak, jak chtějí. A k těm se řadí i mistři z manufaktury Xinzuo®. Navíc při výrobě využívají nejmodernější tepelně vakuové zpracování, které dodává damašku (ne)skutečnou odolnost a pevnost. Takže vydrží generace.
Pocta tradici i vynalézavosti
Manufaktura Xinzuo® má za sebou už víc než 20 let. S ničím ale nechvátají. Ví totiž, že precizní zpracování chce svůj čas. Mistrně ovládnuté řemeslo spojují s inovativními postupy a neustále posouvají možnosti. Vždy však s respektem k tradici.
A není divu. Pochází totiž z čínského Yangjiang přezdívaného „město nožů“. Po staletí se tu zkušenosti předávají z generace na generaci. Se vším, co k takovému řemeslu patří. Právě proto jsou nože Xinzuo® ručně opracované. Protože jsou na svůj původ hrdí. A protože chtějí, aby místní byli naopak hrdí na ně.
Parametry nože DAMANO® Carving D-B20 (8")
Jádro čepele: | 10Cr15CoMoV* |
Složení damaškové oceli: | 66 vrstev oceli 316L |
Tvrdost oceli: | 60 ± 2 rockwella |
Stupeň ostrosti: | 6 až 8 N |
Tloušťka čepele: | 2,2 mm |
Materiál rukojeti: | pakka |
Prvky rukojeti: | hladká |
Hmotnost: | 192 g |
* Složením odpovídá japonské oceli VG-10. Obsažený chrom zajišťuje pevnost, kobalt a vanad řezivost, molybden je antikorozní
Luxusní dárkové balení
Profesionální nůž Xinzuo® Carving D-B20 si zaslouží pořádný obal. Přijde vám tak v originální dárkové krabičce. Spolu s ním dostanete i certifikát potvrzující jeho pravost a kvalitu.
TIP: Pokud budete chtít v budoucnu nůž nabrousit, zašlete nám ho zpět v původní krabici. Ta totiž nejen dobře vypadá, ale také nůž chrání. Takže se noži při přepravě nic nestane.
Aby ostří mělo pořád(ný) říz, tak ho:
- nikdy neumývejte v myčce na nádobí.
- nenechávejte špinavý. Po použití ho rovnou umyjte a osušte.
- nepoužívejte na extrémně tvrdé potraviny (jako jsou mražená jídla a kosti).
- nepoužívejte k páčení a zbytečně ho neohýbejte.
- chraňte před nárazy a pády.
- ukládejte na bezpečné místo.
Doplňkové parametry
Kategorie: | Damaškové nože |
---|---|
Záruka: | 3 roky |
Značka: | DAMANO |
Série: | D-B20 |
Výrobce: | Yangjiang Xinzuo Industry & Trade Co., Ltd. |
Typ nože: | Carving |
Použití nože: | filetování, maso, ryby, sýry |
Materiál rukojeti: | Pakka |
Materiál nože: | Damašková ocel |
Počet vrstev damaškové oceli: | 66+1 |
Broušení: | oboustranné 15° |
Doporučené umístění gravíru: | u rukojeti dole, u rukojeti nahoře |
Nože Xinzuo
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.