Nůž na maso filetovací DAMANO® Granton D-B13S (12")
Kód: D-B13S-12QRSouvisející produkty
Detailní popis produktu
Poradí si s jakýmkoliv masem
Je úplně jedno, jestli máte na prkýnku prosciutto, šunku nebo hovězí maso. Pro filetování na průsvitné plátky je totiž základem perfektně nabroušené ostří a dlouhá čepel. Tak, aby maso nepotrhalo a jediným pohybem ukrojilo dokonalý pláteček. Speciální upravený tvar čepele umožňuje precizní řez a bezchybnou kontrolu krájení.
Nůž DAMANO® Granton D-B13S (8") se hodí na:
- plátkování syrového masa, prosciutta či šunky
- krájení větších kousků ovoce a zeleniny na tenté plátky
- filetování ryb
Ostrost se skrývá v detailu
A to v Xinzuo®, kde pro nás nože DAMANO vyrábějí, moc dobře ví. Proto je každý nůž ručně opracovaný a taky broušený. Díky tomu se vám do ruky vždy dostane originál. Skutečně ostrý originál.
Rukojeť z ebenového dřeva perfektně padne do ruky. A navíc je v podstatě bezúdržbová. Eben je totiž tvrdý, nepohlcuje pachy a nenasává vlhkost. Díky tomu vydrží i drsnější zacházení. A vždy se dá dokonale vyleštit.
… a taky německé oceli
Materiál ostří je alfou a omegou. Právě proto v manufaktuře sáhli po nerezové solingenské oceli. Najdeme ji nejen v kuchyních šéfkuchařů, ale také na operačních sálech. A to už je nějaká záruka kvality.
Na její dokonale hladký povrch se nic nelepí a každý řez je tak ostrý. Precizní. Navíc díky tepelně vakuovému zpracování je ocel (ne)skutečně odolná a pevná. Takže něco vydrží.
Pocta tradici i vynalézavosti
Manufaktura Xinzuo® má za sebou už víc než 20 let. S ničím ale nechvátají. Ví totiž, že precizní zpracování chce svůj čas. Mistrně ovládnuté řemeslo spojují s inovativními postupy a neustále posouvají možnosti. Vždy však s respektem k tradici.
A není divu. Pochází totiž z čínského Yangjiang přezdívaného „město nožů“. Po staletí se tu zkušenosti předávají z generace na generaci. Se vším, co k takovému řemeslu patří. Právě proto jsou nože Xinzuo® ručně opracované. Protože jsou mistři na svůj původ hrdí. A protože chtějí, aby místní byli naopak hrdí na ně.
Parametry nože DAMANO® Granton D-B13S (12")
Materiál čepele: | solingenská ocel 1.4116* |
Tvrdost oceli: | 57 ± 1 rockwella |
Stupeň ostrosti: | 6 až 8 N |
Tloušťka čepele: | 2,2 mm |
Materiál rukojeti: | Ebenové dřevo |
Prvky rukojeti: | tři ozdobné nýty |
Hmotnost: | 254 g |
* Označovaná také jako X50CrMoV15. Obsažený chrom zajišťuje pevnost, vanad řezivost a molybden je antikorozní.
Luxusní dárkové balení
Profesionální nůž DAMANO® Granton D-B13S si zaslouží pořádný obal. Přijde vám tak v originální dárkové krabičce. Spolu s ním dostanete i certifikát potvrzující jeho pravost a kvalitu.
TIP: Pokud budete chtít v budoucnu nůž nabrousit, zašlete nám ho zpět v původní krabici. Ta totiž nejen dobře vypadá, ale také nůž chrání. Takže se noži při přepravě nic nestane.
Aby ostří mělo pořád(ný) říz, tak ho:
- nikdy neumývejte v myčce na nádobí.
- nenechávejte špinavý. Po použití ho rovnou umyjte a osušte.
- nepoužívejte na extrémně tvrdé potraviny (jako jsou mražená jídla a kosti).
- nepoužívejte k páčení a zbytečně ho neohýbejte.
- chraňte před nárazy a pády.
- ukládejte na bezpečné místo.
Doplňkové parametry
Kategorie: | Německé nože |
---|---|
Záruka: | 3 roky |
Značka: | DAMANO |
Série: | D-B13S |
Výrobce: | Yangjiang Xinzuo Industry & Trade Co., Ltd. |
Typ nože: | Granton |
Použití nože: | filetování, maso, ryby, sýry |
Materiál rukojeti: | Eben |
Materiál nože: | Německá ocel |
Broušení: | oboustranné 15° |
Doporučené umístění gravíru: | u rukojeti nahoře |
Nože Xinzuo
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.