Nůž na ovoce a zeleninu DAMANO® Utility D-B20 (5")

Kód: D-B20-7
829 Kč 685,12 Kč bez DPH
Skladem (>10 ks)
Gravírování
Můžeme doručit do:
27.11.2024

Precizní řez díky ručně broušenému ostří z damaškové oceli. Ať už se rozhodnete krájet cokoliv.

Detailní informace

Detailní popis produktu

Precizní a univerzální

Přesně 66 vrstev damaškové oceli a ocelové jádro. Ty jsou základem pevného, odolného a také univerzálního nože DAMANO® Utility D-B20. 

S nožem DAMANO® Utility D-B20:

  • precizně nakrájíte ovoce a zeleninu bez mačkání.
  • lehce naporcujete menší kusy masa a sýrů.
  • nahradíte šéfkuchařský nůž tam, kde jsou potřeba precizní řezy.
  • můžete také špikovat.

2

Ostrost se skrývá v detailu

A to v Xinzuo® moc dobře ví. Proto je každý nůž ručně opracovaný a taky broušený. Díky tomu se vám do ruky vždy dostane originál. Skutečně ostrý originál.

Rukojeť z pakka dřeva perfektně padne do ruky a zabraňuje sklouznutí prstů. Jednoltivé dřevěné pláty se do sebe pod velkým tlakem laminují. Závěrečné opracování zamezuje pohlcování pachů i vlhkosti. Díky tomu všemu je pakka rukojeť odolná a pevná. A navíc nádherně vypadá. Barva je různá – od světlé až po čokoládově tmavou. Vždycky záleží na tom, jaká dřeva se pro výrobu použijí. A jak se nakonec poskládají.

1

... a taky damaškové oceli

Díky typické kresbě ji poznáte na první pohled. Skládá se z mnoha vrstev, které se překládají a do sebe postupně kovají. Zkušení nožíři jsou schopni „vymalovat“ čepel přesně tak, jak chtějí. A k těm se řadí i mistři z manufaktury Xinzuo®. Navíc při výrobě využívají nejmodernější tepelně vakuové zpracování, které dodává damašku (ne)skutečnou odolnost a pevnost. Takže vydrží generace.

3

Pocta tradici i vynalézavosti

Manufaktura Xinzuo® má za sebou už víc než 20 let. S ničím ale nechvátají. Ví totiž, že precizní zpracování chce svůj čas. Mistrně ovládnuté řemeslo spojují s inovativními postupy a neustále posouvají možnosti. Vždy však s respektem k tradici.

A není divu. Pochází totiž z čínského Yangjiang přezdívaného „město nožů“. Po staletí se tu zkušenosti předávají z generace na generaci. Se vším, co k takovému řemeslu patří. Právě proto jsou nože Xinzuo® ručně opracované. Protože jsou mistři na svůj původ hrdí. A protože chtějí, aby místní byli naopak hrdí na ně.

Parametry nože DAMANO® Utility D-B20 (5")

Jádro čepele:  10Cr15CoMoV* 
Složení damaškové oceli: 66 vrstev oceli 316L
Tvrdost oceli: 60 ± 2 rockwella
Stupeň ostrosti: 6 až 8 N
Tloušťka čepele:  2 mm
Materiál rukojeti: pakka wood
Prvky rukojeti: hladká
Hmotnost: 96 g

Složením odpovídá japonské oceli VG-10. Obsažený chrom zajišťuje pevnost, kobalt a vanad řezivost, molybden je antikorozní

B20 UTILITY-2

Luxusní dárkové balení

Profesionální nůž Xinzuo® Utility D-B20 si zaslouží pořádný obal. Přijde vám tak v originální dárkové krabičce. Spolu s ním dostanete i certifikát potvrzující jeho pravost a kvalitu.

TIP: Pokud budete chtít v budoucnu nůž nabrousit, zašlete nám ho zpět v původní krabici. Ta totiž nejen dobře vypadá, ale také nůž chrání. Takže se noži při přepravě nic nestane.

Krabička damano

Aby ostří mělo pořád(ný) říz, tak ho:

  • nikdy neumývejte v myčce na nádobí.
  • nenechávejte špinavý. Po použití ho rovnou umyjte a osušte
  • nepoužívejte na extrémně tvrdé potraviny (jako jsou mražená jídla a kosti).
  • nepoužívejte k páčení a zbytečně ho neohýbejte.
  • chraňte před nárazy a pády. 
  • ukládejte na bezpečné místo. 

  

  

Doplňkové parametry

Kategorie: Damaškové nože
Záruka: 3 roky
Značka: DAMANO
Série: D-B20
Výrobce: Yangjiang Xinzuo Industry & Trade Co., Ltd.
Typ nože: Utility, univerzální
Použití nože: maso, ovoce, ryby, sýry, špikování, zelenina
Materiál rukojeti: Pakka
Materiál nože: Damašková ocel
Počet vrstev damaškové oceli: 66+1
Broušení: oboustranné 15°
Doporučené umístění gravíru: u rukojeti dole, u rukojeti nahoře

Nože XINZUO

Nože XINZUO

5
2x
4
0x
3
0x
2
0x
1
0x
Nevyplňujte toto pole:
5
JT Avatar autora | 3.6.2024
Paráda, rychlé doručení, supr ostrý nůž.
5
ZH Avatar autora | 2.12.2023
velice, jinak bych nekupovala.

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole: