Nůž pro šéfkuchaře Xinzuo® Chef B32D (8,5")

Kód: B32D-2
5 894 Kč 4 871,07 Kč bez DPH
Skladem (3 ks)
Gravírování
Můžeme doručit do:
26.11.2024

Dlouhá čepel, ručně broušené ostří a ergonomická rukojeť ze železného dřeva. Nůž, bez kterého se žádný šéfkuchař neobejde. A s kterým nakrájí vlastně všechno.

Detailní informace

Detailní popis produktu

Základ každé kuchyně

Ať už té profesionální, nebo domácí. Díky masivnímu ručně broušenému ostří z 48 vrstev damaškové oceli a pevného ocelového jádra ukrojí tenhle nůž téměř cokoliv. Precizně, jednoduše a jistě.

S nožem Xinzuo® Chef B32D (8,5"):

  • nakrájíte ovoce a zeleninu bez mačkání.
  • lehce naporcujete a očistíte maso.
  • nakrouháte zelí a nasekáte bylinky.
  • si poradíte i s většími kusy.

33

Ostrost se skrývá v detailu

A to v Xinzuo® moc dobře ví. Proto je každý nůž ručně opracovaný a taky broušený. Díky tomu se vám do ruky vždy dostane originál. Skutečně ostrý originál.

Rukojeť je vyrobena z železného dřeva (desert ironwood) rostoucího v pouštních oblastech Arizony a Mexika. Je tvrdé a snadno leštitelné. Zároveň ale dostatečně choulostivé. Díky tomu vydrží i drsnější zacházení. Má typickou zlatohnědou barvu s tmavší kresbou. Vždycky ale záleží na tom, jaký kus dřeva se pro výrobu použije. A právě díky tomu víte, že držíte v ruce kus poctivého řemesla. Díky tomu, že žádné dva kusy nejsou stejné.

22

... a damaškové oceli

Díky typické kresbě ji poznáte na první pohled. Skládá se z mnoha vrstev, které se překládají a do sebe postupně kovají. Zkušení nožíři jsou schopni „vymalovat“ čepel přesně tak, jak chtějí. A k těm se řadí i mistři z manufaktury Xinzuo®. Navíc při výrobě využívají nejmodernější tepelně vakuové zpracování, které dodává damašku (ne)skutečnou odolnost a pevnost. Takže vydrží generace.

44

Pocta tradici i vynalézavosti

Manufaktura Xinzuo® má za sebou už víc než 20 let. S ničím ale nechvátají. Ví totiž, že precizní zpracování chce svůj čas. Mistrně ovládnuté řemeslo spojují s inovativními postupy a neustále posouvají možnosti. Vždy však s respektem k tradici.

A není divu. Pochází totiž z čínského Yangjiang přezdívaného „město nožů“. Po staletí se tu zkušenosti předávají z generace na generaci. Se vším, co k takovému řemeslu patří. Právě proto jsou nože Xinzuo® ručně opracované. Protože jsou na svůj původ hrdí. A protože chtějí, aby místní byli naopak hrdí na ně.

Parametry nože Xinzuo® Chef B32D (8,5"):

Jádro čepele:  SRS13 Powder*
Složení damaškové oceli: 48 vrstev oceli 316L
Tvrdost oceli: 62 ± 2 rockwella
Stupeň ostrosti: 6 až 8 N
Tloušťka čepele:  2,4 mm
Materiál rukojeti: železné dřevo
Prvky rukojeti: zadní ozdobný nýt
Hmotnost: 235 g

* Jedna z nejkvalitnějších nožířských ocelí. Kombinuje neskutečnou pevnost, ale zároveň dostatečnou flexibilitu. Minimálně se tupí, odštěpuje a navíc je antikorozní.

Schránka 03

Luxusní dárkové balení

Profesionální nůž Xinzuo® Chef B32D si zaslouží pořádný obal. Přijde vám tak v originální dárkové krabičce. Spolu s ním dostanete i certifikát potvrzující jeho pravost a kvalitu.

TIP: Pokud budete chtít v budoucnu nůž nabrousit, zašlete nám ho zpět v původní krabici. Ta totiž nejen dobře vypadá, ale také nůž chrání. Takže se noži při přepravě nic nestane.

ukazka-krabicky

Aby ostří mělo pořád(ný) říz, tak ho:

  • nikdy neumývejte v myčce na nádobí.
  • nenechávejte špinavý. Po použití ho rovnou umyjte a osušte
  • nepoužívejte na extrémně tvrdé potraviny (jako jsou mražená jídla a kosti).
  • nepoužívejte k páčení a zbytečně ho neohýbejte.
  • chraňte před nárazy a pády. 
  • ukládejte na bezpečné místo.  

Doplňkové parametry

Kategorie: Damaškové nože
Záruka: 3 roky
Značka: Xinzuo
Série: XINZUO B32D
Typ nože: Chef, řeznické, univerzální
Použití nože: filetování, maso, ovoce, ryby, sýry, zelenina
Materiál rukojeti: Severoamerické pouštní dřevo
Materiál nože: Damašková ocel
Délka čepele: 201 - 250 mm
Broušení: oboustranné
Doporučené umístění gravíru: u rukojeti dole

B32D

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole:

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole: