Ocelová ocílka HEZHEN B30
Kód: S-B30Související produkty
Detailní popis produktu
Praktická, bezpečná a spolehlivá
Profesionální kuchyňská Ocílka HezHen z vysoce kvalitní uhlíkové oceli s diamantovými částicemi, s působivým designem a nejvyšší kvalitou. Oválný tvar ocílky zajišťuje větší kontakt nože s ocílkou a tím účinnější výsledek broušení. Je vhodná pro všechny typy nožů a při správném používání zajistí jejich delší životnost. Slouží pro pravidelnou údržbu nožů. Pomocí ocílky na nože snadno a rychle obnovíte původní ostrost jejich čepelí. S touto ocílkou připravíte své nože k mistrovským výkonům. Doporučujeme i jako dárek pro všechny příležitosti.
Nejvyšší kvalita použitého materiálu
Ocílka je vyrobena ze spolehlivých materiálů a v této kvalitě vám vydrží dlouhé roky. Je ošetřena proti korozi a jemně nabrousí každý nůž.
Rukojeť je nádherně provedená a bezpečná
Ergonomická rukojeť z platanu perfektně padne do ruky a zabraňuje sklouznutí prstů. Jednoduše se tvaruje a závěrečné opracování zamezuje pohlcování pachů i vlhkosti. A navíc nádherně vypadá. Má typicky světlou kresbu a žíhání. Vždycky ale záleží na tom, jaký kus dřeva se pro výrobu použije. A právě díky tomu víte, že držíte v ruce kus poctivého řemesla. Díky tomu, že žádné dva kusy nejsou stejné.
Parametry ocílky
Jednoduše tak akorát! Ocílka je lehká, dobře se drží a konstrukce vás ochrání před pořezáním.
Luxusní dárkové balení
Ocílku odesíláme v luxusní dárkové krabičce. Je velmi vhodná jako dárek k různým příležitostem.
Jak ocílku používat?
- Způsob obtahování prováděný laikem
- Nejdříve uchopte ocílku tak, abyste ji drželi ve svislé poloze.
- Špičkou ji opřete o papírovou utěrku, kterou jste předtím několikrát složili a položili ji na krájecí prkénko. To zabrání ujíždění ocílky do stran a zajistí to její stabilitu.
- Nyní nůž nakloňte v úhlu přibližně 20° směrem k povrchu ocílky.
- Přejeďte po ocílce čepelí nejdříve ostřím napřed ve směru dolů před ocílku.
- Postup opakujte alespoň 20 x na obou stranách, na každé zvlášť. Dbejte při tom na plynulý tah a zároveň zbytečně netlačte.
- Vždy je dobré mít na paměti, že při ostření keramických nožů je nutné bezpodmínečně dodržovat zvláštní postup uvedený v konkrétním návodu od výrobce, neboť jejich čepele jsou mimořádně tvrdé.
- Způsob obtahování prováděný profesionálem
- Uchopte ocílku tak, že ocelová zábrana zvaná gard, umístěná na okraji rukojeti, chrání vaši ruku před zraněním při případném sklouznutí nože.
- Pravou rukou uchopte rukojeť nože co nejpevněji.
- Na špičku ocílky nasaďte kořen nože.
- Mírným tlakem veďte nůž proti ostří až na konec ocílky, a to tím způsobem, že tah ukončíte u špičky nože.
- Totéž zopakujte ale s druhou stranou ostří. Směr tahu ostří musí probíhat vždy směrem k ocílce.
- Důležité je příliš netlačit. Stačí obtažení provést vždy několikrát z obou stran. Rukou profesionála správně provedené obtažení trvá pouhých pár vteřin. Není to sice nic složitého, ale chce to mít jistý grif.
- Profesionální kuchaři doporučují mít ocilku po ruce, abyste při krájení mohli kdykoli znovu provést obtažení nože.
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.