🎁 TIP na dárek 🔪 GRAVÍROVÁNÍ NOŽŮ 👉 monogramů, loga nebo textu již od 100 Kč

Profesionální pásová bruska nožů a nůžek Grinder KS1V s frekvenčním měničem

Kód: KS1V
ZDARMAZDARMA
Profesionální pásová bruska nožů a nůžek Grinder KS1V s frekvenčním měničem

DT pásová bruska KS1V s měničem je určena pro broušení nožů s nastavitelným úhlem broušení · Síťové napětí 230V · Výkon 250WDetailní popis

Dostupnost:
Skladem 1 ks
Můžeme doručit do:
8.4.2025
24 367 Kč 20 138,02 Kč bez DPH
Hlídací pes
Možnosti dopravy
Dotaz k produktu
Přidat k porovnání

Detailní popis produktu

Chcete mít své nože dokonale ostré? Bruska KS1V je spolehlivým pomocníkem pro profesionály i náročné hobby uživatele, kteří vyžadují perfektní výsledek a snadnou práci. Bruska KS1-230 je profesionální zařízení navržené speciálně pro precizní broušení nožů s nastavitelným úhlem. Díky robustní konstrukci, výkonnému motoru a snadné ovladatelnosti je ideálním nástrojem pro nožíře, kováře, kuchaře i průmyslové zpracovatele nástrojů, ale na své si přijdou i hobby uživatelé, kteří chtějí mít vybavenou svoji dílnu. Bruska navíc obsahuje i měnič rychlosti v rozpětí 3-12 m/s .

Schránka 03

Stroj se skládá ze dvou hliníkových válců a převážně ocelových dílů. Povrchová úprava je elektrostatickým práškovým lakováním a galvanizací podle vysokých standardů kvality. Nožové svěrky jsou vyrobeny z tepelně zpracované oceli 51CrV4, zatímco otěrové a nosné plochy jsou vyrobeny z vysoce odolného hardoxového plechu, čímž je zajištěna odolnost a dlouhá životnost. Jeho rychlost pásu je 5 m/s, což je podle ptimální pomalá rychlost pro ostření, ale více než dostačující pro efektivní práci. Výměna pásu je rychlá a jednoduchá.

Něco o výrobci

Společnost DT Grinder je maďarská společnost z Debrecenu, specializující se na strojírenství. Její zakladatelé nenašli vhodný nástroj na broušení nožů, který by splňoval přísná kritéria a zároveň nebyl příliš drahý. A tak začali vyrábět elektrické profi brusky. Dnes již stabilně působí v sedmi zemích. Nás tato společnost zaujala na Mezinárodní nožířské výstavě v Brně, kde nejen nás svojí prezentací a kvalitou uchvátila.

Díky vlastnímu vývoji unikátního brousicího stroje a inovativní technologii zaručujeme vysokou kvalitu našich služeb. Díky naší technologii ostření se materiál čepele během ostření nepřehřívá. Broušení probíhá ve třech fázích při rychlosti pásu 5 m/s. Nejprve použijeme pás se zirkonovým korundem zrnitosti P120  a poté ostří zjemníme pásem se zrnitostí korundu P400. K finálnímu dokončení ostření (odjehlení) se používá kožený pás a  lešticí pasta, čímž získáme finální podobu ostří.

Chcete-li brousit sekáčky na maso a sekery nebo chcete-li ostření urychlit, tak doporučujeme tuto brusku KS1V. Díky plynule nastavitelné rychlosti pásu (3-12 m/s) lze dosáhnout rychlejšího a většího úběru materiálu. Při použití koženého pásu nedochází k úběru materiálu, pouze k leštění hran a odstraňování otřepů, které lze provádět při maximální rychlosti 12 m/s, čímž se urychlí proces ostření.

Základní příslušenství brousku na nože:

  • Svorka na nože
  • Světlo stroje
  • Nastavitelná úhlová stupnice
  • Imbusový klíč

Brusné pásy a ostatní příslušenství je nutné objednat samostatně.

Technické parametry:

Jednofázová standardní síť napájená 230V s 180W asynchronním elektromotorem.

  • Síťové napětí 230V
  • Výkon 250W
  • Rychlost pásu 3-12 m/s
  • Rozměr brusného pásku 30×800 mm
  • Hmotnost 18 kg
  • Rozměry 515x2400x360 mm

Video použití:

Návod k použití ZDE

Časté dotazy

Výběr produktu

Jaká je vhodná rukojeť pro kuchyňské nože?
Rukojeť nože musí být z kvalitního materiálu vhodná k výrobě nožů. U nás najdete nejčastěji rukojeti z různých typů dřeva, které se pro výrobu nožů používají a navíc vypadají excelentně. Dalšími materiály je G10, Micarta nebo jiné druhy z pryskyřice. Důležité je, aby nůž v ruce dobře seděl.
Jaké druhy oceli mají nože z DAMANO?
Máme velké množství ocelí, ze kterých jsou naše nože vyrobené. Obecně platí, že se jedná o velmi kvalitní oceli, které při správném používání vydrží dlouho ostré, dobře se brousí a nerezaví.
Nabízíte více značek nožů a příslušenství. Jaká značka je nejlepší?
Nabízíme nože značek DAMANO, HEZHEN, SWITYF, TRIVISA, XINZUO a XITUO. Všechny tyto značky a jejich výrobci jsou prověření a vyrábějí velice kvalitní produkty. DAMANO prodává, a vždy bude prodávat, pouze špičkové a kvalitní zboží. Vybírejte proto podle vašich preferencí, finančních možností a podle toho, co se vám prostě líbí!
Je nutné dokoupit k nožům nějaký stojan nebo je mohu mít v šuplíku?
Nutné to není, ale pokud chcete dát svému noži co nejlepší péči, doporučujeme zakoupení stojanu, magnetické desky nebo magnetické lišty. Jinak můžete svůj nůž esteticky i funkčně poničit. Do šuplíku k ostatním nožům určitě nepatří!!!
Jaká je přednost nožů z damaškové oceli oproti běžným nožům?
Hlavní rozdíl je v řemeslném zpracování. Damaškové nože mají krásnou strukturu oceli, v ruce držíte skutečný řemeslný skvost.
Jak mohu poznat pravý damaškový nůž od napodobeniny?
Při pohledu na nůž prozkoumejte vrstvení oceli. Fejkové nože bývají zdobeny většinou laserem do jednoho plátu oceli. Všímejte si celkového zpracování rukojeti, případně nýtů a jeho nabroušení.
Co doporučujete k broušení nožů? Brousek, ocílku nebo profi sadu?
Brusná sada KMFS je opravdu TOP produkt a zvládne to s ní opravdu každý. Nože jsou nabroušeny během pár minut a opravdu na profesionální úrovni. Její nevýhodou je vyšší pořizovací cena. Oproti tomu brousky jsou daleko levnější. Ale práce s nimi vám zabere daleko více času. Ocílka nože sama o sobě plně nenabrousí, ale vytahuje ostří a měla by být ve vybavení každého kuchaře.
Je možné nože z damaškové oceli mýt v myčce na nádobí?
V žádném případě. To platí u všech typů nožů.
Jaký je nejlepší způsob, jak uchovávat nože z damaškové oceli?
Bloky, stojany, lišty - kdekoli, kde jsou samostatně uloženy.
Můžete doporučit nůž pro specifický účel, např. pro krájení masa, zeleniny, nebo chleba?
Ano, každý typ nože slouží k jinému použití, ale lze říci, že se mohou vzájemně doplňovat. Cleaver a Nakiri jsou univerzální nože na krájení masa a zeleniny v asijském stylu. Šéfkuchařské nože, nože Gyuto i Santoku řadíme mezi univerzální nože, které použijeme na maso, zeleninu, velké plátky či nudličky. Carving je nůž na filetování. Bread je skvělý na pečivo. Boning je nůž vykošťovací, pomůže nám při zpracování masa od kosti. Utlity je menší univerzál, zejména na zeleninu a Paring využijeme zejména na okrajování a loupání zeleniny. Chopper je nezbytný při sekání masa a kostí a steak je určený při krájení steakových mas.
Jaký typ ostření je nejlepší pro damaškové nože a nabízíte tento servis?
Často se setkáváme s poškozenými noži od některých "řemeslníků". Většinou to jde opravit, ale... Radíme - sveřte nůž opravdovému odborníkovi. My nože brousíme v podstatě za náklady, abychom našim zákazníkům poskytli ten nejlepší servis. Na tuto službu máme svoje specialisty, nože nikam neposíláme, proto je dodání zpět k zákazníkovi velmi rychlé.
Jak rozpoznám, kdy je potřeba nůž brousit?
Prostě už se s ním dobře nekrájí :-). Nejprve ale doporučujeme použít ocílku, pro srovnání ostří, častokrát to proces samotného broušení určitě oddálí.

Nákup na e-shopu

Jak rychle bude objednávka vyřízena?
Zakládáme si na tom, že expedujeme okamžitě po objednání. Pokud učiníte objednávku v pracovní dny do 11:00 hodin, obecně platí, že ji máte druhý den doma!!!
Zdrží nějak gravírování expedici objednávky?
Nezdrží. Gravírujeme ihned po zaplacení objednávky.
Proč si nechat nože gravírovat přímo u DAMANO?
Jako jedni z mála nože ke gravírování neposíláme, máme vlastní gravírovací stroje. Tím jsme velmi pružní, dokážeme se zákazníkem přímo komunikovat a najít nejvhodnější řešení gravírování. Navíc si u nás můžete vybrat font i pozici gravíru
Nabízíte i platbu objednávky na dobírku. Proč tato možnost při gravírování zmizí a chcete zaplatit předem?
Při gravírování se nůž stává jedinečným. Nelze jej již nabídnout jinému zákazníkovi. Bohužel máme špatnou zkušenost s tím, že si zákazník svoji objednávku nevyzvedne a my bychom tak mohli nůž s jedinečným nápisem prostě jen vyhodit.
Máte zboží opravdu skladem?
Ano, vše co vidíte, je aktuálně skladem. Necheme zákazníky mást, proto každý vyprodaný produkt z nabídky ihned zmizí a objeví se až teprve po naskladnění.
Jak mohu využít dopravu zdarma?
Poskytujeme dopravu zdarma při objednávce nad 1000,- Kč. Pokud chcete tuto dopravu využít, zvolte si doručení přes DPD ParcelShop na výdejní místa DPD. Je jich velké množství a z našich zkušeností se jedná o spolehlivého dopravce s bleskurychlým doručením objednávky.
Jak dlouhá je záruka na nože a co vše pokrývá?
Protože našim nožům věříme, poskytujeme prodlouženou záruku na 3 roky. Nevztahuje se na mechanické poškození nože nebo poškození vzniklé nesprávným použitím.
Je možné nůž vrátit nebo vyměnit, pokud mi nebude vyhovovat?
Jasně, máte na to prodlouženou dobu 30 dní. Nůž musí být vrácen v origilní krabičce se všemi náležitostmi, které byly součástí balení.
Jaké jsou možnosti doručení a jak dlouho trvá, než nůž dorazí?
Většinou nůž zákazníkovi dorazí druhý den, pokud jej objedná do 11 hodin, než si pro ně přijede kurýr. Využít můžete DPD, Zásilkovnu, Českou poštu či Balíkovnu. Máme i expresní možnosti garantovaného doručení.
Hodnocení produktu
Ověřené recenze našich zákazníků

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole:
Zákazníků nás doporučuje Přečíst recenze

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole:

Bezpečnostní kontrola

Související produkty

Naposledy jste prohlíželi

Sdílejte s námi na Instagramu vaše ostré pomocníky s hastagem #damanocz