Rozhovor se zástupcem hotelové školy
“Damaškovou ocel není třeba chválit, ta se chválí sama.”Budoucí kuchaři ze Střední školy gastronomické a hotelové v Praze využívají při praxích profesionální nože Damano. V čem vidí jejich hlavní přednosti jsme zjišťovali u zástupce ředitele pro gastronomické obory Mgr. Jaroslava Hájka,DiS.Jak jste spokojeni s noži Damano?S noži od firmy Damano jsem maximálně spokojen. Poměr kvalita x cena je skutečně velmi příznivá.
Jaké nože konkrétně používáte?
Postupem času mám kompletní sadu, a dokonce mi letos přinesl ježíšek i perfektní kožené pouzdro na všechny mé nože.
Máte svého favorita?
Určitě šéfkuchařský nůž a nůž na zeleninu.
V čem vidíte jejich hlavní přednosti?
Damaškovou ocel není třeba chválit, ta se chválí sama.????
Používáte i doplňkový sortiment?
Kožené pouzdro na všechny mé nože a magnetický držák. Také nový teploměr do masa mne nadchl.
Jaké gastronomické techniky se žáci naučí s noži Damano?
Na gastronomické škole se žáci učí komplexní dovednosti s kuchařskými noži. Od různých způsobů krájení, okrajování a čištění až po filetování a vykosťování.
Jak se o nože staráte, když jsou v takové zátěži?
Po použití je vždy omyji pod vlažnou vodou a pečlivě osuším před uložením do ochranného pouzdra. V případě potřeby po delším používání obnovím ostří na ocílce.
Ani po několika letech jsem zatím nemusel nože brousit. Hlavně žákům radím nemít nože saponáty a nedávat je do myčky.
Proč jste si zvolili právě Damano?
Na základě pozitivních referencí, velice vstřícného přístupu a zajištění komplexní nabídky a servisu od pracovníků firmy Damano. Také gravírování se všem žákům velmi osvědčilo.
Jak dlouho s firmou Damano spolupracujete?
Prakticky od jejího založení. A jsem přesvědčen, že budeme spolupracovat ještě dlouho.
Momentálně s pracovníky firmy Damano ladíme soupravu pro naše žáky, která by jim byla plošně nabízena při nástupu do školy.
Na další recenze se můžete podívat zde.