Zvýhodněný set nůž Santoku a brousek DAMANO® 35/BR
Kód: D-B35-12Související produkty
Detailní popis produktu
Nůž asijských šéfkuchařů
Neexistuje snad žádný, který by ho neměl. A není divu. Nůž typu santoku se vyznačuje pevnou čepelí, ručně broušeným ostřím z německé oceli a speciálním tvarem špičky. Díky ní se nezapichuje a umožňuje plynulé řezy. Evropské oboustranné broušení zajišťuje jednoduchou manipulaci. Ať jste pravák, nebo levák.
S nožem DAMANO® Santoku D-B35 (7"):
- nasekáte jakoukoliv zeleninu na jemné nudličky či kousky.
- v podstatě namelete bylinky i kousky vařeného masa.
- nakrájíte jemné plátky a nahradíte s ním tak i klasický plátkovací nůž.
- díky hladké řezné hraně oškrábete z ryb šupiny a z masa zbytky kůže.
- naklepete maso nebo rozbijete krunýř pomocí masivní páteře čepele.
- nadrtíte česnek díky jeho široké čepeli.
- očistíte ovoce a zeleninu od semen pomocí zaoblené špičky.
A my vám k němu v tomto zvýhodněném setu přihodíme i brousek DAMANO® 1000/4000, který je tím pravým pomocníkem v jeho broušení. Získáte tak skvělou sadu nože a brousku za zvýhodněnou cenu.
Ostrost se skrývá v detailu
A to v Xinzuo® moc dobře ví. Proto je každý nůž ručně opracovaný a taky broušený. Díky tomu se vám do ruky vždy dostane originál. Skutečně ostrý originál.
Rukojeť ze santalového dřeva perfektně padne do ruky. A navíc je v podstatě bezúdržbová. Santal je totiž tvrdý, nepohlcuje pachy a nenasává vlhkost. Díky tomu vydrží i drsnější zacházení. Zároveň je ale dostatečně poddajný a v rukách zkušených řezbářů se dá lehce tvarovat.
… a taky německé oceli
Materiál ostří je alfou a omegou. Právě proto v manufaktuře sáhli po nerezové solingenské oceli. Najdeme ji nejen v kuchyních šéfkuchařů, ale také na operačních sálech. A to už je nějaká záruka kvality.
Na její dokonale hladký povrch se nic nelepí a každý řez je tak ostrý. Precizní. Navíc díky tepelně vakuovému zpracování je ocel (ne)skutečně odolná a pevná. Takže něco vydrží.
Pocta tradici i vynalézavosti
Manufaktura Xinzuo® má za sebou už víc než 20 let. S ničím ale nechvátají. Ví totiž, že precizní zpracování chce svůj čas. Mistrně ovládnuté řemeslo spojují s inovativními postupy a neustále posouvají možnosti. Vždy však s respektem k tradici.
A není divu. Pochází totiž z čínského Yangjiang přezdívaného „město nožů“. Po staletí se tu zkušenosti předávají z generace na generaci. Se vším, co k takovému řemeslu patří. Právě proto jsou nože Xinzuo® ručně opracované. Protože jsou mistři na svůj původ hrdí. A protože chtějí, aby místní byli naopak hrdí na ně.
Parametry nože DAMANO® Santoku D-B35 (7")
Materiál čepele: | solingenská ocel 1.4116* |
Tvrdost oceli: | 57 ± 1 rockwella |
Stupeň ostrosti: | 6 až 8 N |
Tloušťka čepele: | 2,2 mm |
Materiál rukojeti: | santalové dřevo |
Prvky rukojeti: | tři ozdobné nýty |
Hmotnost: | 171 g |
* Označovaná také jako X50CrMoV15. Obsažený chrom zajišťuje pevnost, vanad řezivost a molybden je antikorozní.
Luxusní dárkové balení
Profesionální nůž DAMANO® Santoku D-B35 si zaslouží pořádný obal. Přijde vám tak v originální dárkové krabičce. Spolu s ním dostanete i certifikát potvrzující jeho pravost a kvalitu.
TIP: Pokud budete chtít v budoucnu nůž nabrousit, zašlete nám ho zpět v původní krabici. Ta totiž nejen dobře vypadá, ale také nůž chrání. Takže se noži při přepravě nic nestane.
Aby ostří mělo pořád(ný) říz, tak ho:
- nikdy neumývejte v myčce na nádobí.
- nenechávejte špinavý. Po použití ho rovnou umyjte a osušte.
- nepoužívejte na extrémně tvrdé potraviny (jako jsou mražená jídla a kosti).
- nepoužívejte k páčení a zbytečně ho neohýbejte.
- chraňte před nárazy a pády.
- ukládejte na bezpečné místo.
Doplňkové parametry
Kategorie: | Sady kuchyňských nožů |
---|---|
Záruka: | 3 roky |
Značka: | DAMANO |
Série: | D-B35 |
Výrobce: | Yangjiang Xinzuo Industry & Trade Co., Ltd. |
Typ nože: | Santoku, kuchařský, řeznický |
Použití nože: | filetování, maso, ovoce, ryby, sýry, zelenina |
Materiál rukojeti: | Santal |
Materiál nože: | Německá ocel |
Broušení: | oboustranné 15° |
Doporučené umístění gravíru: | u rukojeti nahoře |
Nože XINZUO
Nože XINZUO
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.